Guide: Sådan vasker du dine bh'er korrekt

Det er vigtigt, at du vasker dine bh’er korrekt, hvis du vil sikre dig, at de ikke mister formen og samtidig holder i så lang tid som muligt. Hvis du er i tvivl om, hvordan du griber arbejdet an, følger herunder en guide til, hvordan du vasker dine bh’er korrekt.

Den bedste måde, du kan vaske dine bh’er på, er i hånden. Det skyldes ikke udelukkende BH’en, men også din vaskemaskine. Når du vasker dine bh’er i hånden, holder de samtidig længere, fordi det er mere skånsomt over for de elastiske fibre, der er i bh’en.

Hvis du vælger bh’er med ekstra vattering, bør du altid huske at vaske dem i hånden. Samtidig bør du være opmærksom på, at garantien bortfalder, såfremt du ikke følger vaskeanvisningen, når du vasker dem.

Hvor ofte skal bh’er vaskes?

Det er vigtigt, at du sørger for at vaske dine bh’er med jævne mellemrum. Det varierer fra person til person, men som udgangspunkt bør du vaske din bh, når du har brugt den 4 gange. Hvis du sveder meget, bør du vaske dem oftere.

Det kan samtidig være en god idé at vaske dine sports-bh’er oftere, da du sveder mere, når du træner. Køb sports BH her. Samtidig bør du være opmærksom på, at du ikke må tørretumble dine bh’er, da de ikke kan tåle den høje temperatur.

Vasker du dem alligevel i tørretumbleren, vil det betyde, at bh’en mister sin elasticitet og farve. Du må heller aldrig klemme vandet ud af din bh, hvis du vil have den til at tørre hurtigere, da det ødelægger skålformen.

I stedet bør du lade din bh lufttørre på en tørresnor eller ved at placere den på eksempelvis et håndklæde med skålene opad. Det vil være den mest skånsomme måde at tørre dem på, så de holder længst muligt.

Sådan vasker du dine bh’er i vaskemaskinen

Selvom det er bedst at vaske dine bh’er i vaskemaskinen, er det ikke altid sikkert, at der er mulighed for det. I stedet bør du lukke bh’en på ryggen og lægge den i en vaskepose, så den ikke ødelægger vaskemaskinen.

Du skal samtidig sørge for, at du sorterer og vasker dine bh’er efter farve, som inddeles efter sort, hvid, rød og farvet. Brug vaskemiddel til uld eller finere materialer og vælg et skånsomt vaskeprogram. Herudover bør du altid følge vaskeinstruktionerne i bh’en, så du er sikker på, at den vaskes korrekt.