De bedste råd når du tørrer dit tøj indendørs

Er det ikke en mulighed for dig at tørre dit tøj udenfor? Eller måske bryder du dig ikke om at bruge tørretumbleren til dit sarte tøj? Hvordan er det så lige, man tørrer sit tøj på en fornuftig måde indendørs? Heldigvis kan man godt tørre sit tøj indendørs på en god måde, så man kan passe bedst muligt på sit tøj og på det rum, der tørres i.

Læs med her og få gode råd, når du skal tørre dit tøj indendørs. Du kan få flere gode råd til din bolig på hjemogstil og på boligblogs.

Luft godt ud omkring tøjet

Vådt tøj skaber fugt, og det er egentlig fugten, som er det største problem, når du skal tørre dit tøj indendørs. Sørg derfor for at lufte godt ud på det sted eller rum, hvor du sætter dit tøj til at tørre. Du kan lufte ud og fjerne fugten ved at have et vindue på klem i rummet – også når du eventuelt ikke er hjemme, så der hele tiden kan blive luftet ud, så fugten kan slippe ud.

Hvis du ikke bryder dig om at have et vindue på klem, kan du overveje at investere i en affugter, som kan købes i de fleste byggemarkeder. Det kan være en simpel lille affugter, som tager vandet fra luften og kommer det ned i sin beholder. Du kan også få en elektrisk version, som i princippet gør det samme – blot mere effektivt. Her kan det også være en god ide at tørre tøjet, når du ikke er hjemme, så du ikke indånder for meget af det vand, det fugtige tøj afgiver til luften.

Overvej eventuelt at tørre dit tøj på badeværelset, hvis du har pladsen derude. Badeværelser er generelt bygget til at klare høje mængder fugt, fordi du går i bad derude og på den måde allerede afgiver fugt og vand til luften i rummet.

Sørg også for at hænge dit tøj op på en måde så det har mulighed for at tørre hurtigst muligt, sådan så der er så få folder som muligt. Og brug gerne flere tørrestativer i flere forskellige rum, så fugten og den midlertidigt øgede luftfugtighed spredes mest muligt.

Tjek efter fugt engang i mellem

Dertil anbefales det, at du tjekker det rum, du tørrer tøj i, engang i mellem for mørke pletter i rummets samlinger og ved vinduerne. De mørke pletter er fugt, som kan være kommet der efter, du har tørret tøj det samme sted mange gange.

Det er umiddelbart ikke farligt, hvis det bliver opdaget og fjernet i god tid. Så sæt et par minutter af til at tjekke rummet, inden du opholder dig for længe et sted, hvor du også tørrer tøj indendørs.