2 tips når du tørrer tøj udendørs

Der er mange gode grunde til at tørre sig tøj udendørs. Først og fremmest sparer det energi, hvilket i sidste ende betyder, at din energiregning bliver mindre, og at du slider mindre på klimaet. På den måde er der altså ikke andet end goder ved at forsøge at tørre sit tøj udendørs oftere eller flere af året 365 dage.

Derudover har tøjet nemlig også langt bedre af det. Dit tøj bliver bare friskere og renere af at få noget god frisk luft fra tid til andet. Tørrer du imidlertid tøj indendørs, kan det nemt komme til at lugte indelukket, og man har sågar set, at den slags har forårsaget fugtskader, fordi luften indenfor derfor bliver konstant fugtig. Den slags er boligejerens mareridt.

Kort sagt bør du altså bestræbe dig på at tørre tøj udendørs så meget som muligt til gavn for både dig selv og andre. Det kræver dog lige, at man tager højde for et par ting. Har du styr på de følgende 2 simple tips, er du dog godt på vej til at mestre kunsten at tørre tøj udendørs.

Lav en tørresnor

Den største forhindring for folk, der gerne vil begynde at tørre mere af deres tøj udendørs, er manglen på en tørresnor. Man kan selvfølgelig godt tage tørrestativet med uden, men for det første er det bare endnu et skridt, der besværliggør hele processen. Derudover er hele molevitten også noget mere ustabil, medmindre du får for vane at holde den nede med mursten eller lignende, og så er der bare plads til mere på den hjemmelavede tørresnor.

Heldigvis er sådan en nem at lave. Det handler ganske enkelt om at på et par pæle i jorden og måske en krog i muren. En tørresnor kan sågar pynte på huset. Læs mere om tørrestativer, og hvad der ellers kan pynte i hjemmet på merehjem.dk.

Hold øje med vejret

Vejret er endnu en grund til, at mange danskere undgår at tørre deres tøj udendørs. Det danske vejr er nemlig ikke ligefrem tilregneligt, og der findes ikke noget værre end at have brugt tid og energi på at vaske og tørre sit tøj, for så at komme ud til en sending regnvådt tøj.

Heldigvis har vi også forholdsvist troværdige vejrudsendelser, og så længe det ikke regner, kan du for det meste sagtens hænge tøjet udendørs. Så længe luftfugtigheden er lav, behøver du nemlig ingenlunde blændende solskin for at tørre dit tøj.

Tip: Brug tørrestativer til at hænge dit tøj op på og placer dem udendørs - f.eks. på terrassen - så du hurtigt kan flytte det indenfor hvis det beynder at regne eller blæse voldsomt.